Današnjom izmjenom Odluke o usvajanju Programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava namijenjenih razvoju turizma u Federaciji BiH, Vlada FBiH je odobrila 50.000 KM kao podršku sanaciji Titove pećine u Drvaru.Među kriterije za raspodjelu sredstava ovog transfera Federalnog ministarstva okoliša i turizma su, izmjenom odluke, uvršteni i projekti od značaja za FBiH s ciljem očuvanja brendiranog turističkog mjesta te zaštite turističkog proizvoda.

Naime, Federalnom ministarstvu okoliša i turizma obratio se načelnik Općine Drvar zahtjevom za hitnu pomoć u sanaciji Titove pećine u okviru Spomen-kompleksa “25. maj”. Riječ je o oštećenjima nastalim usljed velikih oborinskih voda. 

Sufinansiranje programa jedan je od načina obogaćivanja i kvalitativnog unapređivanja turističke ponude i promocije te približavanja savremenim turističkim trendovima, a s ciljem promocije i zaštite turističkih destinacija i usluga, zadržavanja postojećih i otvaranja novih radnih mjesta, kao i razvoja cjelokupne privrede Federacije BiH.

Preuzeto sa: www.klix.ba