UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE: Krvavi pohod na pse lutalice u Gradačcu!

2474


Redakciji B1 TV javila se Senada Hadžić, predsjednica Udruženja za zaštitu životinja “Balkanska Šapica” Gradačac, koja nam je pojasnila kako se u Gradačcu danas desila likvidacija napuštenih pasa na brutalan način. Da je uistinu tako, svjedoče i uznemirujuće fotografije. 

“Ove fotografije su snimljene jutros, u mjesnoj zajednici Vida II u Gradačcu, kao što možete vidjeti psi su brutalno likvidirani. Mi smo do sad predali pet prijava, a nećemo stati sa ukazivanjem na problem. Naše udruženje funkcionira na način da mi zbrinjavamo, liječimo i vodimo računa o napuštenim psima, a za to ne primamo nikakvu finansijsku naknadu, mi radimo na dobrovoljnoj osnovi. Ne možemo sami utjecati na ovaj problem. Stanovništvo grada se ne buni, njima smetaju psi lutalice, ali ovakvo nešto nije normalno. Ovo nije prvi put da se psi brutalno ubijaju, ali jutros je situacija eskalirala” – tvrdi Hadžić.

Štene koje je takođe na sebi ima više prostrijelnih rana zbrinuto je kod Senade Hadžić, te sutra ide na daljnje liječenje u Domaljevac.

Više informacija o ovom slučaju imat ćemo u narednim danima.

B1 TV