SVE SE MOŽE KAD SE HOĆE! Radnici koji nisu primili platu pet godina poklonili gazdi Audi!

1133

Nakon što je protekle sedmice region obišla vijest da je vlasnik jedne privatne firme iz Sarajeva najboljem radniku poklonio auto, sličan slučaj se desio i u Bijeljini.

Naime, radnici koji nisu primili platu pet godina u firmi „Stečaj d.o.o“ odlučili su da obraduju gazdu i kupe mu potpuno novi Audi.

“Zaslužio je bar toliko od nas jer je zaista najboji gazda na svijetu. Mi smo što bi se reklo odvojili od svojih usta i prikupili te pare, nas 50-ak smo podigli kredit, svako po 5.0000 KM i uplatiti za auto. Znate, on se ove godine prilično istrošio, kupio je nekoliko novih stanova, a planira i renovirati vilu u Monte Karlu. Poslao je ženu i djecu na Maldive, dok je on sa ljubavnicom otišao u Dubai, koji je poznato je jako skup grad”, rekli su zadovoljni radnici.

Oni dodaju da neće stati samo na ovom, te da planiraju da mu naredne godine, ako dobiju bar jednu platu, poklone jahtu kako bi obišao svijet, da se ne mora gurati sa ostalim putnicima na kruzerima.

Momo Lopušina, vlasnik firme je rekao da je bio prijatno iznenađen poklonom, ali da mu je drago da radnici cijene njegovu dobrotu.

“Nisam očekivao da da će mi kupiti baš taj model koji jednini nemam i kojima sam najviše želio. Vozim Audi A8, imam Q7,  ali su me iznenadili najnovijim sportskim modelom. Teško je danas naći dobre radnike, malo njih hoće zaista da radi. Većina uglavnom pita kolika je plata, kad će biti isplaćena, hoće li biti prijavljeni i tako to…”, navodi on.

Inače, ovaj novokompovani biznis koji se obogatio tokom 90-tih godina privatizovao je nekada uspješnu fabriku koju je uništio, a poslovne prostore firme u centru grada danas izdaje po paprenim cijenama.

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera!

(Izvor: 50nijansipive.com)