Gradačac:

Policija – U protekla 24h u biltenu nisu zabilježeni događaji

Služba hitne pomoći – U proteklom danu i noći, zabilježeno je ukupno 111 intervencija, jedan pacijent je upućen u UKC Tuzla,

Brčko:

Policija – Zabilježili su jedno krivično djelo i jedno narušavanje javnog reda i mira,

Hitna – Zabilježeno je ukupno 75 intervencija, u odjeljenju ginekologije je rođena jedna djevojčica,

Vatrogasna služba – Prema riječima dežurnog dispečera, prijavljena je jedna lažna dojava za požar u Ul. Njegoševa.

Jutros u Bosni i Hercegovini preovladava sunčano vrijeme. Lokalno po kotlinama u Bosni ima magle ili niske naoblake. Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31°C, na jugu zemlje do 33°C. 

Stanje na putevima – Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici magistralnog puta M-19 Ormanica- Gradačac, u mjestu Kerep saobraćaj je obustavljen do završetka policijskog uviđaja.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srbljani-Cazin, Jošanica-Stup (u Rajlovcu), Srebrenik-Orašje, Semizovac-Vogošća, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralne puteve M-5 kod Jajca i M-17 u Vrapčićima i Mostaru.

Na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Deleuša, Prisika, Osoje, Doljani, Gabela Polje, Hum i Izačić pojačana je frekvencija vozila i duga su zadržavanja na izlazu iz BiH. Pojačanu frekvenciju vozila bilježimo i na ostalim graničnim prelazima, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

B1TV