Ramazanska humanitarna akcija ”Stalo mi je”uspješno realizovana! -Tekst/Video prilog

850

Podijeljeno je 400 paketa ugroženim porodicama u svim mjesnim zajednicama i osnovnim školama naše općine, a cilj ovogodišnje akcije je bio 200 paketa!

Organizatori se svim srcem zahvaljuju  na ukazanom povjerenju svim građanima Gradačca koji su učestvovali u ovoj akciji, džematu Toke-Čuste i organizaciji MFS EMMAUS, osnovnim školama ‘’Ivan Goran Kovačić’’, ‘’Hamdija Kreševljaković’’ i ‘’Safvet-beg Bašagić’’, privrednim subjektima: Mliječna industrija 99, Mlin Nezić, Gradex d.o.o., EuroProfi, Konzum, Moja trgovina EMHA Kondor i mnogim drugima donatorima koji su željeli da ostanu anonimni. Veliko hvala ide i gosp. Mustafi Avdiću koji je ustupio svoj prostor za smještaj donacija. Zahvalili su se i Udruženju Maloljetnih boraca Armije RBiH i Udruženju Žene Gradačca koji su nesebično pomogli da se ova akcija uspješno implementira, B1 televiziji i Radio Gradačcu na medijskoj promociji projekta, kao i volonterima koji su pakete odvezli na prave adrese.

U akciji “STALO MI JE” ukupno je donirano: 1510 kg brašna, 47 kesa griza i palente, 380 kesa riže, 562 l ulja, 1022 kese tjestenine, 60 kg kafe, 319 kg šećera, 101,5 kg soli, 124 kesice supe, 131 kesica raznih začina, 82 kg graha, 618 komada raznih slatkiša, 94 l soka, 822 l mlijeka, 394 konzerve, 191 higijenski proizvod i 10 vreća garderobe.

Uporedo sa akcijom “STALO MI JE”, Fondacija je sprovodila i još sprovodi akciju “PODARIMO OBROK, VRATIMO OSMIJEH” u kojoj su privrednici sa područja naše općine, na račun Fondacije, za đačke užine socijalno ugroženih učenika, do sada uplatili 4.370,00 KM.

Ovim putem pozivamo naše građane , 11.06. od 20:45 sati na Jezero Vidaru da zajedno gledamo prenos utakmice Italija-BiH i navijamo za našu jednu i jedinu BiH. Kupovinom karte po cijeni od 2 KM pomažete u akciji prikupljanja sredstava za našeg Edina Turbića.