Najveća greška koju je Bil Gejts, osnivač Microsofta, napravio bila je davanje Googleu prilike da pokrene Android – standardnu platformu koja ne pripada Appleu.

680

On je to sam priznao na događaju kompanije Village Global koju podržava.

“U svetu softvera, posebno kad se radi o platformama, to je tržište u kojem pobednik odnosi sve”, rekao je Gejts na tom događaju.

Otkrio je da je najveća greška ikad bilo loše rukovođenje koje je dovelo do toga da Microsoft ne bude ono što je android.

“Bilo je prirodno da Microsoft u tome pobedi. Postoji prostor za samo jedan operativni sistem koji nije Appleov i koliko to vredi? 400 milijardi koje bi završile kod kompanije M (Microsoft) umesto kod kompanije G (Google)”, kazao je Gejts.

Google je kupio Android Inc. za najmanje 50 miliona dolara i 2007. je najavio novi mobilni sistem koji će omogućiti pristup internetu većem broju ljudi, prenosi Fox Business.

Gejts kaže da je dopuštanje Googleu da se dočepa te prilike s Androidom jedna od najvećih grešaka svih vremena, ali uprkos tome, smatra da je Microsoft vrlo jak.

“Mi smo vodeća kompanija. Da tu nismo pogrešili, bili bismo najveća kompanija. Ali dobro”, zaključio je.

Inače, Gejts je druga je najbogatija osoba na svetu -iza Džefa Bezosa, osnivača Amazona, s neto vrednošću 102,9 milijardi dolara, prema proceni Forbesa.

Izvor : buka.com