Medžlis Islamske zajednice Gradačac poziva svoje sugrađane da zasiju svoja zemljišta poljoprivrednim kulturama koliko su u mogućnosti.

S obzirom na okolnosti i posljedice koje je prouzrokovala pandemija koronavirusa kod nas i u svijetu, posebno na ekonomskom planu, te na osnovu javne inicijative Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Medžlis Islamske zajednice Gradačac poziva sve koji su u mogućnosti da obrade i zasiju svoje obradive površine poljoprivrednim kulturama kako bi se obezbijedili poljoprivredni proizvodi iz vlastite proizvodnje u toku ove godine.
Poznato je da je pandemija koronavirusa nanijela velike ekonomske štete u našoj zemlji i u svijetu. Stoga je važno da iskoristimo vlastite poljoprivredne resurse i osiguramo određenu količinu domaće hrane kako bismo smanjili negativne ekonomske efekte ove trenutne krizne situacije.
Imami će u svojim džematima pozvati džematlije da obrade i zasiju svoje obradive površine, a džematski odbori nastojaće da zasiju sve odgovarajuće vakufske parcele u svojim džematima.

MIZ Gradačac

A.Osmičić, B1 TV