Udruženje žena “ZMAJICE” će i ove godine, tačnije danas od 15 sati organizovati šetnju od Trga Alije Izetbegovića do jezera Vidara, uz male izmjene u odnosu na predhodne zbog poštivanja epidemioloških mjera.

Ovom šetnjom one učestvuju u „Race for the cure – Trci/Šetnji za ozdravljenje” koja seodržava u više od 150 svjetskih gradova, gdje svake godine trči/šeta nekoliko miliona ljudi. Prošle godine je u Sarajevu trčalo/šetalo više od 9000 hiljada učesnika iz 70 bosanskohercegovačkih gradova i općina, a još uvijek nije kasno da se i vi prijavite na https://www.raceforthecure.eu/hr/Participants/Team/Id/3857  i unesite kod tima: 6A0D8D60.

„Race for the Cure“ je jedinstven događaj čiji je cilj da se okupe osobe koje su preživjele bolest i njihovi prijatelji, građani, porodice, timovi učenika, poznate ličnosti, kako bi podržali akciju o podizanju svijesti u borbi protiv karcinoma dojke.

  • Zašto podržati ovu šetnju?
    • Cilj ove humanitarne manifestacije je osnaživanje zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke i ukazivanje na važnost redovnih preventivnih pregleda. Sva sredstva prikupljena od registracija će se koristiti za podjelu paketića prve pomoći svakoj novooperisanoj ženi u BiH, organizaciju besplatnih mamografskih pregleda za socijalno ugroženu populaciju, psihosocijalnu pomoć oboljelim ženama i edukaciju građana o ovoj bolesti.
  • Tko sve može učestvovati?
    • Osobe koje su preživjele ili se još uvijek bore sa nekom bolešću, njihovi prijatelji, vaši prijatelji, timovi učenika, penzioneri, studenti, poznate ličnosti… Jednostavno svi mogu učestvovati, podržati ovu humanitarnu manifestaciju i svi su pozvani.
  • Zašto da danas učestvujem? Još će padati i kiša.
    • Svojim učešćem ćeš pomoći podizanju svijesti o ovoj bolesti kao i osnažiti one koji su prošli ili prolaze kroz bolest. Da pomogneš u spašavanju nečijeg života. Da napraviš promjenu, jer promjena počinje od nas samih.

NAPOMENA: Šetnja će se održati i u slučaju kiše.

A.Osmičić