Organizatori festivala dokumentarnog filma ZagrebDox objavili su u ponedjeljak kako će se 16. izdanje festivala odgoditi, a direktor Arene Zagreb Sretan Šarić rekao je kako su odgodili festival turizma Place2Go, a da će s odgodama drugih događaja još pričekati.

Festival dokumentarnog filma ZagrebDox trebao se održati od 15. do 22. ožujka u Branimir mingle mallu.

“Na temelju upravo pristiglih informacija i uputa Stožera civilne zaštite Hrvatske, koje uključuju preporuku zabrane javnih okupljanja u zatvorenom prostoru, naša je odgovornost i obaveza prema festivalskoj publici poduzeti sve nužne mjere opreza i sigurnosti. O novom datumu održavanja Festivala kao i svim dodatnim informacijama bit ćete pravovremeno obaviješteni”, izvijestili su organizatori ZagrebDoxa, prenosi Hina.

Dodali su kako će se usavršavanja za filmske profesionalce ZagrebDox Pro i Pitching forum održati u istom razdoblju – ali preko interneta.

Direktor Arene Zagreb Sretan Šarić kazao je kako su odgodili sajam turizma Place2Go, a do sljedećeg koncerta koji se održava 18. travnja još će pričekati.

“Prilagodit ćemo se situaciji, sljedeći koncert je 18. travnja, do tada ćemo znati puno više, do 1. srpnja imamo 12 događanja i četiri velika koncerta, ako je preporuka da odgodimo, odgodit ćemo”, naglasio je Šarić.

Koncert 18. travnja je onaj Parnog Valjka, a u Areni bi trebali nastupiti još i Toni Cetinski 30. svibnja te Celine Dion 5. lipnja.

Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski već je prethodno odgodila dva događaja, Večer dalmatinskih pjesama (21. ožujka) i koncert Jumbo big banda orkestara HRT-a, te radiotelevizija Slovenije i Srbije (12. ožujka).

Miroslav Škoro, koji u Lisinskom treba održati dva koncerta, za Media Servis je rekao da, ukoliko bude potrebe, odgodit će svoje koncerte u interesu javnog zdravlja.

Izvor: RTVTK