Završen projekat izgradnje zaštitne ograde

880

U Hrvatskoj Tišini kod Šamca završen je projekat izgradnje zaštitne ograde oko dvorišta crkve „Materinstva Blažene djevice Marije“.
Vrijednost projekta je 30.000 KM koje su finansirali Fond za povratak BiH preko  Ministarstva za lјudska prava i izbjeglice BiH i Ministarstva za izbjeglice i raselјena lica RS, opštine Šamac i Šamac Domalјevac i vjernici Župe Tišina.

Projekt menadžer Ivo Blažanović ističe da je projekat rađen u saradnji dva Ministarstva kroz dva projekta gdje je realizovano ukupno 23.000 KM, opštine Šamac i Šamac Domalјevac po 2.000 KM i 4.000 KM dobrovolјni prilozi vjernika Župe Tišina.
Direktor Fonda za povratak BiH Bojan Ninković kaže da Fond za povratak BiH zajedno sa Ministarstvom za lјudska prava i izbjeglice BiH učestvuje sa opštinama i gradovima u ovakvim projektima.
„Ovdje imamo izgradnju ograde oko crkve. Kompletan projekat je završen i drago nam je što imamo ovakve projekte. Mi smo tu da pomognemo opštinama kako bi što bolјe to funkcionisale“ – kaže Ninković.
On je dodao da je Opština Šamac kandidovala projekat koji je išao preko ova dva Ministarstva.

Župnik fra Stjepo Živković u Hrvatskoj Tišini kaže da ovoj Župi pripadaju oko 200 vjernika iz Hrvatske Tišine, Gornjeg i Donjeg Hasića, Tursinovca i Novog Sela, te da im ovaj projekat znači mnogo.
On se zahvalio svim donatorima i istakao da je ovo podsticaj za cijelu župsku zajednicu nekima da ubrzaju svoj povratak, a  neki su najavili da će uskoro obnavlјati svoje kuće .

B1TV/Izvor:opstinasamac.org