Vremenska prognoza za april u BiH

876

Nakon sunčanog i nadprosječno toplog vikenda u nastavku ove sedmice doći će do izraženije promjene vremenskih prilika na prostoru Bosne i Hercegovine. Preovladavat će nestabilno vrijeme s povremenom kišom i pljuskovima, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas.

Više padavina očekuje se na jugu zemlje. Mraz je moguć samo na visokim planinama a maksimalne dnevne tempertature bit će niže u odnosu na predhodne dane.

Jutarnje temperature zraka u Bosni prognoziraju se između 2°C i 7°C, a na jugu zemlje do 12°C. Maksimalne dnevne temperature očekuju se između 17°C i 22°C, u drugom dijelu sedmice u Hercegovini maksimalne temprature do 18°C.

Prema dostupnim prognostičkim materijalima i u drugoj sedmici aprila očekuje nas nestabilno vrijeme praćeno kišom i pljuskovima. Stabilnije vremenske prilike moguće su u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Jutarnje temperature kretat će se u rasponu od 4°C do 10°C a maksimalne dnevne između 14°C i 20 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, prenosi N1.

B1TV/Izvor:TIP