Vlada je danas dopunila Program manifestacija od interesa za Tuzlanski kanton za 2021. godinu.

Shodno današnjim dopunama Vlada će u narednom periodu iz oblasti poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede pomoći održavanje Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije „Sajam šljive” u Gradačcu, „Dani jabuke i pekmeza 2021″ u Sapni, Izložbu stočarstva i ruralnog poduzetništva Gračanica – Doboj Istok 2021., Kongres o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima u Sarajevu, Međunarodni sajam pčelarstva „Medena Tuzla” 2021. u Tuzli, „Dane Saveza lovačkih društava TK”, te „Sajam pčelarstva u Gradačcu”.

Iz oblasti trgovine, turizma i saobraćaja na podršku vlade mogu računati manifestacije Sajam organskih proizvođača „EKO-ETNO BiH 2021.” Gradačac, 4. međunarodni „Festival savremene žene” Tuzla i „Tech Cruise” 2021.godine Lukavac,

dok će u oblasti rada i socijalne politike biti podržano obilježavanje međunarodnog dana porodice i promocija profesije socijalnog rada izradom projektnog nacrta za mapiranje porodica sa više djece pogođenih siromaštvom i Međunarodni sajam ruralnog stvaralaštva Tarevci 2021.

Oblasti zdravstva Svjetski kongres Perinatalne medicine (WCPM) sa međunarodnim učešćem u Tuzli, Projekat „Maloljetnička trudnoća” i XV nefrološka škola-50 godina dijaliznog liječenja u Bosni i Hercegovini su proglašeni, također, manifestacijama od interesa za Tuzlanski kanton.

U oblasti kulture, sporta i mladih to su #totalno pozitivna ličnost godine 2020, Izbor najbolje sportske fotografije BiH „Tomislav Trojak” i Final four KUP-a BiH za rukometaše koji je odigran od 29. do 30. 05. 2021. u Tuzli.

Također, manifestacijom od interesa za TK proglašeno je danas i obilježavanje godišnjice smrti Vrhovnog komandanta Armije RBiH Alije Izetbegovića-XVII.