Danas je održana videokonferencija ravnateljstva policije zemalja Europske unije, čiji je sudionik bio i ravnatelj Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić.

Videokonferencija je održana s ciljem rješavanja transportnih problema, granične sigurnosti kao i pronalaženja rješenja po pitanju suzbijanja širenja globalnog problema pandemije virusa COVID-19.

Ovom prigodom, ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić ukazao je na aktualne probleme na graničnim prijelazima, poput onih s kojima se suočavaju transportni prijevoznici, radi čega se stvaraju gužve na graničnim prijelazima.

Neophodno je poduzimati sve moguće preventivne mjere kako se ne bi stvarale gužve na graničnim prijelazima i kako bi se na taj način izbjeglo potencijalno širenje virusa COVID-19. Granična policija BiH maksimalno je otvorena za suradnju kako bismo zajednički djelovali u suzbijanju širenja navedenog globalnog problema“, istaknuo je ravnatelj Galić.

Granična policija BiH aktivno surađuje i koordinira s policijskim agencijama susjednih zemalja te kontinuirano održava kontakt s ciljem pravovremene razmjene policijskih podataka i pronalaženja zajedničkih rješenja.

GP BiH

A.Osmičić