Kulturno-zabavna i sportska manifestacija “Mionica nekad i sad”, ove godine se održava od 23. do 25. jula na Sportskom poligonu u mjesnoj zajednici Mionica 1.

Prvog dana otvaranja manifestacije održan je memorijalni turnir u malom fudbalu “Admir Zrnić – Zrno”, a prije samog početka turnira posjećen je mezar Admira Zrnića.

Sportski dio programa nastavlja se danas, kada će se odigrati mini turniri između škola fudbala i veterana, a posjetioci će uživati i u turniru u šahuturniru u stonom tenisu, kao i u potezanju konopca.

Tradicionalna igranka uz Jasmina Hasića i Mariju Kajić, kao i nastup domaćih pjevača i svirača amatera činit će zabavni dio programa koji se održava sutra. Igranka će početi sutra od 20 sati, a očekuje se da dobra zabava kao i proteklih godina traje do kasno u noć.

Svi su pozvani, a svaki gost svojim prisustvom dat će još značajniji naglasak na ovaj događaj i cijelu manifestaciju.

Organizator ove manifestacije je kao i svake godine MZ Mionica 1, a pokrovitelji su Grad Gradačac i Vlada kantona. Sve informacije o dešavanjima prije, tokom i nakon manifestacije bit će dostupne na zvaničnoj web stranici mjesne zajedmice Mionica 1: www.mzmionica1.com.

Svi događaji će se održati uz obavezno poštivanje svih epidemioloških mjera.

Kontakt osobe: 061727309 (Denis), 062310062 (Nermin) ili 061727776 (Midhat)