Granična policija BiH obavještava javnost da se jutros, 28.3.2020. od 7 sati, na ulazu u BiH stvorila ogromna gužva na MGP Orašje, zbog malog broja sanitarnih inspektora došlo je do stvaranja većih kolona putničkih motornih vozila te zadržavanje traje dva do tri sata.

Ovim putem podsjećamo javnost da je procedura ulaska u BiH jednaka na svim graničnim prijelazima i u svakom slučaju će državljani BiH koji dolaze iz inozemstva dobiti od sanitarnih inspektora rješenje o samoizolaciji u trajanju od 14 dana.

Apeliramo stoga da se koriste ostali granični prijelazi kako se ne bi stvarala bespotrebna gužva, radi čega se, prilikom stajanja, javlja i velika mogućnost širenja koronavirusa.

Nadalje, sve osobe koje ulaze na MGP Gradiška, MGP Gradina i GP Kozarska Dubica, nakon što im sanitarni inspektori izdaju rješenje o samoizolaciji, bit će upućeni u šatorsku karantenu u Gradišci uz pratnju policijskih službenika MUP-a Republike Srpske i pripadnika Civilne zaštite, gdje će se izvršiti testiranje osoba (24 sata će se čekati na nalaz) i za one osobe za koje se utvrdi da su pozitivni na koronavirus ostaju u šatorskoj karanteni do izlječenja, a drugi koji nisu pozitivni upućuju se u kućnu samoizolaciju.