Učesnici trećeg Marša mira Srebrenica – Vukovar stigli su sinoć u na odredište nakon sedam dana pješačenja. Podsjetit ćemo da je kolona od oko 20 učesnika krenula prošli ponedjeljak iz Memorijalnog centra Potočari za Vukovar kako bi odali počast žrtvama Vukovara, žrtvama genocida u Srebrenice te ostalim nevino stradalim žrtvama, s porukom da se zločini više nikada, nigdje i nikome ne ponove.

U četvrtak 14.11.19. učesnici Marša mira Srebrenica – Vukovar su prošli kroz Gradačac gdje su ih dočekali delegacije ispred Gradskog vijeća i predstavnici Udruženja boraca grada Gradačac.

Marš mira Srebrenica – Vukovar organizuje treći put Organizacija demobilisanih boraca Armije RBiH općine Srebrenica, u saradnji s Udruženjem Drina Srebrenica.

Ideja za ovaj marš proistekla je kao moralna obaveza preživjelih žrtava genocida iz Srebrenice, s obzirom na činjenicu da već nekoliko godina, u obilježavanju godišnjica genocida nad Bošnjacima Srebrenice učestvuju građani Vukovara i drugih gradova iz Republike Hrvatske.

Izvor:B1Tv/RTv Slon