U školskoj 2020/2021 godini za učenika generacije JU Gimnazija “Mustafa Novalić” Gradačac proglašena je Adna Mehanović.

“Moje ime ja Adna Mehanović,rođena sam 21.11.2001.g. u Gradačcu. Kao maturant osnovne škole odlučila sam upisati gimnaziju s ciljem da za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja steknem znanje neophodno za nastavak školovanja. Prethodnih godina sam našu školu predstavljala na takmičenjima iz matematike i sricanja ( Spelling Bee), te brojnim drugim vannastavnim aktivnostima. Osim znanja, gimnazija mi je pružila nezaboravna iskustva i lijepe uspomene na srednjoškolske dane. Prije svega sam zahvalna profesorima koji su se trudili da svoje znanje prenesu na sve učenike a zatim i menadžmentu škole na svim pruženim prilikama i nesebičnoj podršci. Najveći oslonac kako u lijepim tako i u teškim trenucima u protekle 4 godine bili su moji roditelji i brat. U narednom periodu školovanje planiram nastaviti na studiju arhitekture Internacionalnog Burch univerziteta u Sarajevu”.

U školskoj 2020/2021 godini za učenika generacije JU Mješovita srednja škola “Hasan Kikić” Gradačac proglašena je Alana Osmanović.

“Moje ime je Alana Osmanović, rođena sam 11. 03.2002 .godine u Tuzli. Interesovanje prema medicini probudilo se u osnovnoj školi, zbog čega sam se odlučila za srednju medicinsku školu. Tokom svog srednjoškolskog obrazovanja učestvovala sam u mogim nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Uzela sam učešće na razmin takmičenjima, školskim projektima, bila sam član mnogih sekcija, te član Vijeća učenika naše škole. Dugogodišnji sam volonter Crvenog križa grada Gradačac. Čast mi je i obnašati funkciju Predsjednice mladih. Crveni križ kao organizacija ima veliki udio u mom životu. Sve ovo ne bi bilo moguće bez podrše mojih roditelja, porodice i prijatelja. Oni su mi oslonac i vjetar u leđa. Također, posbno sam zahvalna mojim razrednicama i profesorima za nesebičnu podršku tokom školovanja. Brzo su mi prošle ove četiri godine, ali nešto što nikada neće proći jesu uspomene. Moje želje su usmjerene ka medicinskom fakultetu i nadam se da ću to i ostvariti uz puno rada i truda”.

Kolektiv B1 televizije ovom prilikom želi izraziti iskrene čestitke učenicama i poželjeti puno sreće u daljnjem školovanju kao i životu.