U Tuzli otvoren Ured Udruženja poslodavaca FBiH

559

Novim prostorom Grupacije poslodavaca Tuzlanskog kantona, Federalno Udruženje poslodavaca od sada će biti još bliže svim ljudima. Treći po redu ured Udruženja poslodavaca Federacije BiH danas je svečano otvoren u Hotelu Tuzla.

„Mi zaista pokušavamo da ulogu poslodavaca, da smo aktivnije uključeni u sve društvene procese, da uzmemo tu jednu jaču, snažniju ulogu i da promijenimo percepciju kompletne javnosti o privrednicima ljudima koji nose biznise. Imamo mi tako jednu percepciju s kojom nismo do kraja zadovoljni i naravno da utičemo na vlast na svim nivoima da se naš glas čuje i da naše inicijative čuju i da zaista dobiju prolaznost.“ – kazao je Adnan Smailbegović, predsjednik Upravnog odbora Udruženja poslodavaca FBiH.

A takvih inicijativa bilo je i danas, prije otvaranja kantonalne Grupacije poslodavaca, kada je održana sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca Federacije BiH.

„Danas su na Upravnom odboru usvojene inicijative koje će biti upućene prema Vladi TK i Skupštini TK u cilju da bude aktivno riješeno donošenje odluka posebno onih koje se odnose na poslodavce i donošenje propisa iz tih oblasti, na Upravnom odboru FBiH bilo je niz tačaka o kojima su se članovi UO izjasnili.“ – rekao je Ramiz Karić, predsjednik UO Grupacije poslodavaca TK pri Udruženju poslodavaca FBiH.

Da je ovaj korak Federalnog Udruženja poslodavaca izuzetno značajan, mišljenja su i iz Vlade Tuzlanskog kantona.

„Naravno da nam je cilj da tražimo najbolja zakonska rješenja i da pružimo podršku, jer na kraju krajeva realni sektor vuče i ovu državu naprijed.“ – kaže Jakub Suljkanović, premijer TK.

Udruženje poslodavaca FBiH na ovome ne planira završiti. Sljedeći će biti otvoren u Bihaću, a u julu ove godine, novi ured bit će otvoren u Mostaru, a kako kažu iz ovog Udruženja, neće stati dok uredi ne budu otvoreni u svim kantonima.

Izvor: rtvslon.ba