Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona zaključilo je ugovore sa udruženjima koja su aplicirala na objavljeni konkurs za dodjelu sredstava za projekte usmjerene na zaštitu i unaprjeđenje okoliša.

Ministar Elvir Rožnjaković potpisao je ugovore sa predstavnicima 21 udruženja među kojima su Udruženje građana ”EKO-ZELENI” Gradačac, Udruga mladih ”Par Selo – Dubrave” Tuzla, Udruga mladih Drijenča, Šibošnica-Čelić, Raft-ekoklub ”ACCENT” Tuzla, Udruženje Odred izviđača ”PLAMEN” Banovići, Udruženje ”LIBERO” Donje Vukovije, Kalesija, Udruženje građana sportskih ribolovaca ”MRENA” Živinice i Asocijacija MB LIVE iz Brijesnice Male. U projekte će biti uloženo ukupno 80.000 KM a sredstva su obezbjeđena iz namjenskih sredstava od ekoloških naknada resornog Ministarstva.

Riječ je o projektima koji se odnose na zaštitu, očuvanje i poboljšanje kvaliteta zraka, tla i voda, saniranje deponija i smanjivanje nastajanja otpada, zbrinjavanje i obrada svih vrsta otpada, zaštitu i očuvanje biološke i pejzažne raznolikosti te uređenje zelenih javnih površina.

Izvor: Ovdje