Već drugi dan zaredom na području Tuzlanskog kantona nema novozaraženih osoba korona virusom. U posljednja 24 sata na Univerzietsko-kliničkom centru Tuzla urađeno je 89 testiranja, i svi rezultati bili su negativni. Na području TK korona virus potvrđen je kod 84 osobe.

“Od toga aktivnih 71, broj oporavljenih je 11, jedan premještaj u drugi kanton radi liječenja i jedan smrtni slučaj. Pozitivnih hospitalizovanih u UKC-u je 13, u MIB-u je dvoje, u Brčko Distriktu jedna osoba i u kućnoj izolaciji je 55 osoba, ostali su brojevi isti” – naglasila je Dajana Čolić, ministrica zdravstva TK .

Već drugi dan zaredom bez pozitivnih slučajeva zaraze, raduje građane Tuzlanskog kantona, a pozitivna vijest je i da…

Stanje je stabilno nepromijenjeno, ukoliko su se i desile promjene one su na bolje, i dalje nemamo osobe na respiratoru odnosno aparatu za vještačko disanje” – kazala je Čolić.

Ipak, bez obzira na dobre vijesti, o stabilnoj epidemiološkoj situaciji moći ćemo govoriti tek ukoliko se nastavi trend pada oboljelih, ali dozu neizvjesnoti unosi činjenica da je tokom podizanja penzija dolazilo do velikog okupljanja ljudi i to iz najrizičnijih skupina. Kako bi trend negativnih rezultata bio nastavljen, izuzetno je važno da se građani nastave pridržavati izrečenih mjera.

Izvor: RTV Slon