U Srebreniku je postavljen prvi tunel za dezinfekciju.

Od ideje do realizacije ovog projekta – tunela za dezinfekciju proteklo je samo 7 sati.

Cilj projekta je bila napraviti proizvod koji će biti namijenjen dezinfekciji odjeće građana koji su primorani određeno vrijeme boraviti napolju i izlagati se opasnosti.

Tunel funkcionira na principu senzora, a nije štetan za zdravlje.

“Danas smo imali priliku pustiti u probni rad prvi tunel za dezinfekciju koji će biti stavljen na raspolaganje JZU Dom zdravlja Srebrenik. Predmetni tunel omogućiti će djelotvornu dezinfekciju svih lica koja budu u potrebi pristupiti ovoj instituciji” – istakao je kazao je Komandant štaba civilne zaštite Srebrenik Nihad Omerović.

Nakon instaliranja ovih tunela i na drugim mjestima omogućiti će se dezinfekcija mnogo većeg broja građana. Na osnovu prioriteta preostale tunele ćemo locirati na najbitnijim i najfrekventnijim pozicijama u gradu.

“Pored velikog broja problema uspjeli smo obezbijediti odgovorajuće certificirano sredstvo za ovaj vid dezinfekcije koje će do večernjih sati biti dopremljeno u Gradski štab civilne zaštite Srebrenik. Poštovani sugrađani zajedno jedni uz druge idemo dalje u poduzimanje konkretnih i efikasnih mjera u borbi protiv pandemije korona virusa” – kazao je Komandant štaba civilne zaštite Srebrenik Nihad Omerović.

(RTVSlon)