Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić rekao je da će u oktobru, tri mjeseca prije ugovorenog roka, zajednički granični prelaz sa BiH Vraćenovići-Deleuša, na pravcu Nikšić-Bileća, biti spreman za odvijanje međunarodnog drumskog putničkog i robnog saobraćaja.

Nuhodžić je istakao da će ovaj savremeni granični prelaz omogućiti brži protok ljudi i robe, a zajednička kontrola doprinijeti boljim rezultatima u borbi protiv svih oblika organizovanog kriminala, trgovine narkoticima, trgovine oružjem i ilegalnih migracija.

– Time doprinosimo i jačanju prekogranične saradnje i dobrosusjedskih odnosa – rekao je Nuhodžić, koji je danas posjetio zajednički granični prelaz sa BiH Vraćenovići-Deleuša.

On je naveo da je planirana izgradnja i novog graničnog prelaza Ranče, na pravcu Pljevlja-Prijepolje, kao i zajedničkog graničnog prelaza Šćepan Polje-Hum, na putu Plužine-Foča.

Nuhodžić je naglasio da su unapređenje granične infrastrukture i bolja tehnička opremljenost Granične policije, u skladu sa Šengen standardima, prioriteti u radu MUP-a Crne Gore, podsjetivši da je, uz podršku Vlade i partnera iz EU, do sada opredijeljeno oko 20 miliona eura za integrisano upravljanje granicom.

Ovaj granični prelaz obuhvata 9.000 metara kvadratnih, a vrijednost investicije je veća od 2,5 miliona eura.