U Komemorativnom centru u Tuzli danas su identifikovane tri žrtve proteklog rata.

Radi se o žrtvama bošnjačke nacionalnosti koje su ekshumirane iz masovne grobnice Ramin grob u Zvroniku dok su posmrtni ostaci jedne osobe preuzeti od susjedne Republike Hrvatske.

Identitet žrtava utvrđen je na temelju DNK analize, a danas su i zvanično taj identitet potvrdili i članovi njihovih porodica.

Tako je zvanično identifikovan Idriz (Mehe) Dautović, rođen 1963. godine kod Zvornika. On je nestao u maju 1992. godine, a njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani 1998. godine iz masovne grobnice Ramin grob, općina Zvornik.

Članovi porodice su identifikovali i Mahmuta (Redže) Miralemovića, rođenog 1930. godine u mjestu Križevci. I on je nestao u maju 1992. godine, a njegovi posmrtni ostaci su također ekshumirani iz masovne grobnice Ramin grob u Zvorniku.

Danas je identifikovan i Emir (Alije) Ćemanović, rođen 1964. godine u Derventi. On je nestao u julu 1992. godine a njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani 2016. godine u Osijeku gdje je bio ukopan kao NN osoba. Ubrzo nakon ekshumacije utvrđeno je da se radi o državljaninu naše zemlje te je njegovo tijelo preuzeto od susjedne Hrvatske.

Izvor: RTV TK