Tuzla od 1. jula dobija najveću karting stazu na Balkanu

1555

Da će Tuzla dobiti modernu karting stazu na platou bivšeg Interexa u blizini petlje Šićki Brod najavljivano je još 2015. godine. Iako se tada realizacija ovog projekta nije dogodila, četiri godine kasnije Tuzla će naći svoje mjesto na mapi gradova sa modernom karting stazom, piše tuzlanski.ba.

Iz karting arene “Speed Extreme” još 2015. godine najavljeno je da će pored Mostara izgraditi staze za karting i u još nekoliko gradova Bosne i Hercegovine među kojima je bila planirana i Tuzla.

Konačno od 1. jula ljubitelji oktanskih sportova, adrenalina ali i “obične rekreacije ne moraju više odlaziti u veće gradove regije, jer će sve što je potrebno imati u Tuzli.

“Prvog jula otvara se najveća karting staza na Balkanu, na lokalitetu petlja Šićki Bord (Bivši Interex), sa ukupno 15 sodi kartinga, profesionalnim sistemom mjerenja vremena, prikaza na TV-u mjerenje vremena svakog kruga u toku vožnje, kao i sva dodatna oprema potrebna za potpuni užitak u vožnji ali i za nezaboravan utisak”, navode iz karting arene “Speed Extreme”.

Izvor : rtv7.ba