Sedma kulturno-zabavna i sportska manifestacija “Mionica nekad i sad”, održat će se od 18. do 21. jula na dobro poznatim lokacijama u mjesnoj zajednici Mionica 1.

Sportski poligon i omladinska sala tako će tokom četiri dana biti poprište kulturnih, zabavnih i sportskih dešavanja koji su u proteklih šest godina postali tradicionalni omaž onome što je na ovim prostorima bilo nekad, ali i onome što je aktuelno danas.

Glavni dio sportskog programa će kao i protekle dvije godine činiti memorijalni turnir u malom fudbalu “Admir Zrnić – Zrno”, na kojem se kao i do sada očekuje velik broj prijavljenih ekipa. Turnir će se održavati dva dana – četvrtak i petak – u periodu od 18 do 00:00 sati. Prijave za turnir još uvijek su u toku, a mogu se izvršiti pozivom na brojeve: 061 727 309 ili 061 639 931. Kotizacija je 100 KM, a za prva tri mjesta obezbijeđene su novčane nagrade.

Sportski dio programa bit će objedinjen dan poslije, odnosno u subotu, kada se očekuju utakmice škola fudbala i veterana, te turnir u šahu. Za razliku od prošlih godina, ove godine je na programu i jedna tradicionalna sportska aktivnost – potezanje konopca.

Tradicionalna igranka uz bend “Amadeus” i nastup domaćih pjevača i svirača amatera činit će zabavni dio programa koji se održava u nedjelju. Igranka će početi od 20 sati, a očekuje se da dobra zabava kao i proteklih godina traje do kasno u noć.

Iz Organizacionog odbora poručuju kako i ove godine tokom sva četiri dana očekuju velik broj posjetilaca, ali i učesnika u sportskom dijelu programa.

Pokrovitelj ove manifestacije je Grad Gradačac, a više informacija o dešavanjima tokom manifestacije bit će dostupno na zvaničnoj web stranici mjesne zajednice Mionica 1: www.mzmionica1.com.