U Obudovcu kod Šamca u srijedu 28.08.2019.god. je otvoreno novoizgrađeno dječije obdanište, vrijednosti 450.000 KM, za koje su sredstva obezbijedili Opština Šamac iz vlastitih sredstava 250.000 KM i Vlada Republike Srpske 200.000 KM.

Obdanište je površine 350 metara kvadratnih i predstavlja organizacionu jedinicu šamačke Javne predškolske ustanove Dječije obdanište „Radost“ u Šamac u kojem će od ponedjeljka, 2. septembra, boraviti šezdesetak mališana.

Obdanište su svečano otvorili načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević, izaslanik predsjednika Republike Srpske Nataša Sijerić i direktor „Radosti“ Marijana Dujković.

Milićević je podsjetio da je izgradnju ovog objekta inicirala opština Šamac 2018. godine, kada je od Vlade Republike Srpske dobila podršku u dijelu sredstava u iznosu od 200.000 KM.

„Uložili smo mnogo truda da obezbijedimo vlastita sredstva u vrijednosti od 250.000 KM kako bi naša djeca imala svoj kutak“, rekao je Milićević i dodao da su u protekle tri godine u Obudovac, kao najveću mjesnu zajednicu u Šamcu, iz opštinskog budžeta uložena značajna Finansijska sredstva.
On dodaje da sve ovo govori da opštinski menadžment ozbiljno vodi računa o stanovnicima Obudovca kao najvećoj mjesnoj zajednici i to će činiti i u narednom periodu.

Obraćajući se građanima, izaslanica predsjednika RS Željke Cvijanović, Nataša Sijerić izjavila je da je podrška najmlađima, omladini i porodici, ali i sveukupan razvoj Republike Srpske uvijek su bili među prioritetima predsjednice Cvijanović, a ovakve ustanove, kao što su novoizgrađeno obdanište su budućnost srpskog naroda.

Direktor JPU Dječije obdanište „Radost“ Marijana Dujković ističe da je organizaciona jednica u Obudovcu u sklopu JPU Dječije obdanište „Radost“ u Šamcu koje počinje sa radom 2. septembra.

„Upisano je 56 djece u dvije vaspitno predškolske grupe sa kojima će raditi četiri vaspitača. Opremljeno je po svim pedagoškim standardima. Pomogli su nam i sponzori u nabavci igračaka, didaktičkih sredstava, sportskih rekvizita što će umnogome olakšati rad vaspitno obrazovnom kadru“, kaže Dujkovićeva.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Obudovac Dragan Mitrović kaže da je ponosan što je predsjednik ove mjesne zajednice, te se zahvalio opštinskom rukovodstvu što su nesebično ulagali ove tri godine u infrastrukturu u Obudovcu.
U kulturno zabavnom dijelu učestvovali su članovi SPKD „Prosvjeta“ iz Obudovca i Pjevačko društvo „Heruvimi“.