Danas, 18.6.2021. godine u Srebrenici svečano su otvorene 11. Plazma Sportske igre mladih. Uz zabavni program, izvođenje pjesme „Drži me za ruku“ vrtića “Poletarac” iz Srebrenice, plesne tačke – skupine „Fresh generation“, freestyle football performansa Samira Salčina, teqball takmičenja te paljenje baklje Plazma Sportskih igara mladih, Igre su zvanično počele, a mališani iz Srebrenice, Bratunca i Zvornika su svoja druženja nastavila takmičenjima u košarci, nogometu i utrci na 60m. Među prisutnima, bili su Mladen Grujičić, načenik Opštine Srebrenica koja je ovogodišnji pokrovitelj svečanog otvaranja Igara, Ministra porodice, omladine i sporta Vlade Republike Srpske, Mario Đuran te Tihomir Gudić, regionalni izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih.

Video porukama, svim prisutnim, obratili su se i Edin Džeko, Nemanja Matić, Luka Modrić, Mirsad Terzić, Marica Gajić, Tomislav Zubčić, Nihad Đedović i Toni Šunjić, a posebno iznenađenje za sve prisutne bilo je druženje sa Ambasadorom Igara, Džananom Musom koji je i sam bio učesnik Sportskih igara mladih 2011. godine.

Video poruke djeci u Srebrenici su poslali i SIMovci iz Orašja, Kaknja, Jajca, Gradačca, Stoca i Doboja, a mladi Ambasadori Igara, Denis Agović i Milica Đokić, podijelili su sa prisutnima svoja dosadašnja iskustva te poslali poruke svim prisutnima.  BH Telecom turneja radosti svoje putovanje nastavlja kroz BIH, s obzirom da je u 2021. godini planirano da Igre obiđu 45 bh. gradova.