Nakon trećeg sastanka Organizacionog odbora 18. Međunarodnog sajma privrede, gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić rekao je da je sve spremno za ovogodišnji Sajam koji će biti održan od 7. do 9. novembra u TC „Tropik“ u naselju Grčica.

„Očekujemo oko 150 izlagača. Sajam je upotpunjen i kvalitetnim pratećim sadržajem koji je Privredna komora u saradnji sa Vladom organizovala, a promovisat ćemo Vladine projekte, prije svega program samozapošljavanja i mlade preduzetnike koji su se odlučili na ovaj korak u svom biznisu. Bit će održan i Okrugli sto o Zakonu o poslovnim zonama koji je usvojen u prvom čitanju u Skupštini, ali će se o ovoj temi razgovarati i šire, o poslovnim zonama, različitim konceptualnim rješenjima, jer se mi kao lokalna zajednica nalazimo pred izborom za koji od tih koncepata da se opredijelimo“, rekao je Milić.

On je istakao da očekuje značajnu posjetu te pozvao sve koji su u mogućnosti da posjete sajam, uz napomenu da je ulaz besplatan. „Ponovo nam se otvara pitanje stalnih prostorija u kojima bi se sajam održavao, a to je tema kojom ćemo morati da se ozbiljnije pozabavimo“, zaključio je Milić.

Predsjednik Organizacionog odbora Sajma Jelenko Ilić konstatovao je da su sve pripreme završene. „Sajam se za posjetioce otvara u četvrtak u 10.00 sati, a svečano otvaranje predviđeno je u 11.00 sati. Pozivam sve građane i privrednike da posjete sajam“, zaključio je Ilić.

18. Međunarodni sajam privrede „Brčko 2019“ održava se u organizaciji Privredne komore Brčko distrikta BiH, a pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH.