Zbog izvođenja radova na mostovima usporeno, jednom trakom, saobraća se u mjestima Semizovac (Sarajevo – Olovo) i Zukići (Tarčin – Konjic). U večernjim satima zbog pojačanog prometa vozila duža su zadržavanja na mjestu radova. 

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor – Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno. Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog izvođenja radova na regionalnom putu Crna Rijeka – Mrkonjić Grad (kod mjesta Bjelajce) do kraja mjeseca obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme obustave alternativni pravci su Kola – Stričići – Čađavica – Mrkonjić Grad i Crna Rijeka – Jajce – Mrkonjić Grad.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica – Rajlovac, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Lendava (Konjic – Jablanica) u noćnim satima (23-5 sati) vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. Na magistralnom putu Jablanica – Mostar skrećemo pažnju na učestale odrone na dionici poslije mosta Begića i Begovića.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta. Na GP Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 7 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša od ranije je zatvoren zbog radova.

B1 TV