Fondacija tuzlanske zajednice provodi istraživanje o kvaliteti življenja građana na području Tuzlanskog kantona ˝Vitalni znaci TK 2019˝, te ovom prilikom poziva zainteresovane građane sa područja Grada Srebrenik da učestvuju u konsultacijama na kojima će iznijeti svoje mišljenje o stanju, vitalnosti i potrebama zajednice u deset ciljanih oblasti istraživanja.

“Vitalni znaci” je istraživački projekat Fondacije tuzlanske zajednice, koji se temelji na posebnoj metodologiji istraživanja o općoj vitalnosti, stanju i potrebama zajednice. Istraživanje predstavlja periodično mjerenje kvaliteta življenja, utvrđivanje životnih trendova i prilika za djelovanje.

Metodologija korištena u istraživanju ˝Vitalni znaci TK 2019˝ objedinjuje podatke dobijene od strane nadležnih institucija i podatke dobijene od strane građana. Fondacija tuzlanske zajednice je putem ankete prikupila podatke o kvalitetu življenja od 1000 domaćinstava sa područja Tuzlanskog kantona, te u julu mjesecu organizuje konsultacije sa građanima u 6 općina Tuzlanskog kantona.

Pozivamo građane, a posebno predstavnike mjesnih zajednica,  da uzmu učešće u građanskom forumu, koji će se održati u srijedu 17. jula 2019. godine od 14,00 do 16,00 sati, u Plavoj sali Doma kulture  u Srebreniku.