Radovi na sanaciji mostova u toku su na putnim pravcima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Jablanica-Mostar, Šićki Brod-Srebrenik, Livno-Kamensko, Šešlije-Modriča, Grude-Posušje-Rakitno i Kobiljača-Kiseljak-Busovača.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša zatvoren zbog radova. Na GP Metaljka (Čajniče-Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 07 do 19 sati.

PROGNOZA VREMENA ZA GRADOVE BIH

Jutros je na zapadu i sjeverozapadu Bosne oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U ostatku naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 14; Bugojno 16; Drvar, Ivan Sedlo, Zenica 17; Bihać, Sanski Most, Sarajevo 19; Grude, Široki Brijeg, Tuzla 20; Mostar 21; Livno 23; Gradačac 25; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941 hPa, za 1 hPa je viši od normalnog i opada.

Danas će na istoku, sjeveroistoku Bosne i u Hercegovini prije podne preovladavati sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje tokom dana. U ostatku zemlje pretežno oblačno. Kiša, pljuskovi i grmljavina očekuju se na zapadu i sjeverozapadu Bosne, a prema kraju dana ili u večernjim satima u većini područja. Obilnije padavine u Krajini i dijelovima centralne Bosne. Vjetar slab do umjeren, u većem dijelu Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 24 do 30, na istoku i sjeveroistoku Bosne do 32. U Hercegovini dnevna temperatura zraka od 30 do 34 °C.

Pogoršanje vremena, koje će se postepeno širiti sa zapada prema ostatku zemlje, uslovljava lošiju opštu sliku. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda. Hronični bolesnici trebali bi umanjiti aktivnosti. Sa noćnim satima, biometeorološke prilike dodatno će se pogoršati.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura zraka iznosila je 23°C. Tokom dana djelimično oblačno sa mogućim lokalnim pljuskovima. Temperatura zraka tokom dana oko 30°C.

U protekla 24 sata:

  • Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.
  • Policijska stanica zabilježila je 1 događaj pod ostalo.
  • Hitna služba zabilježila je 94 pacijenta.