Policija je u toku 24h zabilježila tri događaja pod ostalo,

Hitna služba – U protekla 24h zabilježeno je 89 pregleda.

U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla u protekla 24 h rođeno je 11 beba, sedam dječaka i četiri djevojčice.

Vatrogasci su imali miran dan i noć, bez intervencija,

Komunalac – Nema prekida kada je u pitanju vodosnabdijevanje.

Servisne Brčko:

Policija – U protekla 24h zabilježili su jedno krivično djelo,

Služba hitne pomoći – Ukupno 75 intervencija,

Vatrogasci su u protekla 24h imali redovne aktivnosti.

Pojačan promet vozila bilježi se na većini puteva, a posebno u gradskim centrima. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Izačić, Prisika i Doljani. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Jutros više oblačnosti ima u centralnim i istočnim područjima. U ostatku zemlje je pretežno sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 12; Sokolac 16; Bugojno i Ivan Sedlo 17; Livno 18; Sarajevo 19; Grude, Tuzla i Zenica 20; Bihać, Prijedor i Sanski Most 21; Doboj, Široki Brijeg, Stolac, Trebinje i Zvornik 22; Banja Luka i Mostar 23; Brčko, Gradačac i Neum 24; Bijeljina 25°C.

Danas više sunčanog vremena prije podne. U drugoj polovini dana se očekuje jači razvoj oblačnosti koji će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Padavine se ne prognoziraju na jugu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C.