Gradačac:

Policija – U protekla 24h zabilježen je jedan događaj pod ostalo;

Hitna služba – U protekla 24h evidentirano je 128 intervencija, dva pacijenta su upućena u UKC Tuzla;

Brčko:

Policija – U protekla 24h zabilježeno je jedno krivično djelo, jedno narušavanje javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode;

Hitna služba – Ukupno 97 intervencija, na Odjeljenju ginekologije rođena je jedna djevojčica i jedan dječak;

Vatrogasci – U proteklom danu i noći imali su jednu intervenciju na gašenju požara i dvije tehničke intervencije.

Jutros je u Hercegovini i jugozapadnim djelovima bilo umjereno oblačno, a u ostatku zemlje sunčano uz malu oblačnost.


Danas se u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom i povremenom kišom. U ostatku naše zemlje sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 23 do 29 stepeni

.

Zbog radova na autoputu A-1 saobraćaj je na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetu Ban Brdo i Treševine preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok se na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever saobraća dvosmjerno u dužini od 3 km.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, u noćnim satima saobraćaj se obustavlja u vremenu od 00:30 do 04:30 sati. Tokom dana na ovom lokalitetu saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Danas do 19 sati, zbog radova na redovnom održavanju, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-443 Kiseljak-Kreševo. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Kiseljak-Lepenica-Kreševo.

Danas do 20 sati izvode se sanacioni radovi na dionici magistralnog puta M-17 Tarčin-Konjic (u Raštelici). Na mjestu izvođenja radova saobraća se jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju (semafori).

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: : M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-18 Semizovac-Vogošća, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jezero-Jajce.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Radarske kontrole:

BRČKO DISTRIKT

07:00 do 10:00 sati Bukvik-Dubrave
09:00 do 12:00 sati Obilaznica
15:00 do 18:00 sati Brezovo Polje-Semberska
20:00 do 22:00 sati P.Kočić-Z.Mušanović

Gradačac:

06:30 do 08:00 sati R-460 Srnice D.
14:30 do 15:45 sati M-1.9 Vučkovci

B1 TV