Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima. 

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, saobraća usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na dionicama: Srebrenik-Orašje (Ćehaje), Doboj-Rudanka i Hutovo-Stolac (Cerovica).

Na graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Vremenska prognoza: I danas vrućine u BiH, temperature i do 39 stepeni

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog saveza.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21 stepen, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 39 stepeni.

U subotu u našoj zemlji pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne pljuskovi sa grmljavinom su mogući na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21 stepen, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 40 stepeni.

U nedjelju u BiH, također, sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21 stepen, na jugu zemlje do 25 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 39 stepeni.

Gradačac:

Hitna služba je u toku 24 sata primila i pregledala 86 pacijenata, dvije osobe su upućene u UKC Tuzla.

Policijska stanica je u proteklom periodu evidentirala jedan događaj pod ostalo.

Vatrogasna jedinica je imala jednu intervenciju gašenja požara u Vidi II gdje je gorilo nisko rastinje. Intervencija je trajala od 15:03 do 15:45. U intervenciji su učestvovala tri vatrogasca sa jednim vozilom.

Komunalac uredno vodosnabdijevanje bez prijavljenih kvarova.

PORODILIŠTE – U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 11 beba, pet djevojčica i šest dječaka.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 22°C, najviša dnevna od 30°C do 32°C. Vrijeme danas sunčano.

Brčko:

Hitna služba je u toku 24 sata primila i pregledala 66 pacijenata, rođene su dvije djevojčice, tri osobe su preminule.

Policijska stanica je evidentirala jednu saobraćajnu nezgodu i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Vatrogasna jedinica je imala jednu tehničku intervenciju.