Gradačac:

Hitna služba je u toku 24 sat pregledala 105 pacijenata, četiri osobe su upućene u UKC Tuzla.

Policijska stanica je zabilježila dvije saobraćajne nezgode na putu Gradačac- Ormanica u kojima su dvije osobe povrijeđene, i jedan događaj pod ostalo.

Komunalna služba nema problema u snabdijevanju gradskog vodovoda.

Vartogasna služba nije imala intervencija.

U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla u protekla 24 sata rođeno je 15 beba, pet dječaka i 10 djevojčica.

Kolovoz je ovoga jutra mjestimično vlažan, a magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost u planinskim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Pojačan promet vozila u jutarnjim satima bilježi se na većini puteva, a posebno u gradskim centrima. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Na mostu preko rijeke Plive, na magistralnom putu M-5 kod Jajca, kao i na magistralnom putu M-18 Jošanica-Stup (u Rajlovcu) zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunj.

Brčko:

Policijska stanica nije imala intervencija.

Hitna služba je pregledala 101 pacijenta, na svijet je došla jedna beba.

Vatrogasna služba je imala jednu tehničku intervenciju.