Jutarnja magla (ponegdje vrlo gusta) otežava saobraćanje, pa apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Zbog redovnog servisiranja opreme na mostovima na autoputu A-1, danas će u vremenu od 9 do 11 sati biti zatvoren silazni krak petlje Vlakovo (iz pravca Jošanice i Butila). Također, na vijaduktu Vlakovo (iz pravca Jošanice i Butila) vozila će se preusmjeriti iz vozne u preticajnu traku.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na asfaltiranju, danas i sutra od 08 do 18 sati doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu Srebrenik-Donja Orahovica. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Srebrenik-Bukva-Gračanica.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji kolovoza izvode se na magistralnom putu Široki Brijeg-Mostar (od ulaza u Mostar do Balinovca). Na ovoj dionici saobraća se jednom trakom-naizmjenično. U cilju smanjenja gužve, mole se vozači da koriste alternativni pravac Mostar-Rodoč-Varda-Čule.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Maglaj-Doboj (raskrsnica na ulazu u Maglaj), Travnik-Vitez (Nova Bila), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Stupari-Živinice-Šićki Brod, Šićki Brod-Orašje, Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo, Šešlije-Modriča i Rogatica-Ustipraća.

Na magistralnom putu Nemila-tunel Vranduk, zbog izvođenja neophodnih radova na gradilištu budućeg autoputa, obustavlja se saobraćaj u noćnim satima (od 00:30 do 05 sati). Za vrijeme obustave putnička vozila koriste lokalnu obilaznicu, dok vozila preko 7,5 tona koriste alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja pri prelasku granice. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.

 PROGNOZA VREMENA ZA BOSNU I HERCEGOVINU

Jutros je u Bosni bilo umjeno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlina i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica 3 stupnja, Sarajevo i Ivan Sedlo 7, Tuzla i Gradačac 10, Sanski Most 11, Mostar 12, Bihać 13 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Tokom noći na petak prolazna kiša je moguća u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje do 21 stupanj.

Poboljšanje vremenskih prilika, duži sunčani intervali i porast temperatura tokom dana, pozitivno će djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti. Tokom jutra i večeri biće svježije, stoga je poželjno biti oprezniji, prikladno se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura zraka iznosila je 15°C, dok se u toku dana očekuje pretežno oblačno vrijeme uz maksimalnu temperaturu zraka do 19°C.

Prekid u vodosnadbijevanju od 7:30 do 13:00 sati. Ulice gdje će doći do prekida su Žrtava Srebrenice, Gradačačkih brigada, Branilaca grada, Bagdale, Čelikovača, 1. mart, Šehida, Hasana Durmiševića, dio 7. bataljona, dio 6. april i dio Esada Taslidžića.

U protekla 24:00 sata:

Policijska stanica je zabilježila 4 događaja pod ostalo.

Hitna služba je primila i pregledala 105 pacijenata, 3 osobe su upućene u UKC Tuzla.

Vatrogosna služba nije imala intervencija.

BRČKO

U protekla 24:00 sata:

Policijska uprava je zabilježila 1 krivično djelo i 1 narušavanje javnog reda i mira.

Hitna služba je primila i pregledala 49 pacijenata, rođene su 2 ženske i 1 muška beba.

Vatrogasna jedinica je imala 2 tehničke informacije.

B1 TV