Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi na rekonstrukciji silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, na autoputu A-1, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima.

 PROGNOZA VREMENA ZA BOSNU I HERCEGOVINU

Danas u Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 39°C. U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 38°C.

Slično kao i proteklog dana, opšta slika će biti lošija u cijeloj zemlji. Dugotrajni period visokih temperatura i sparno vrijeme uz manjak svježine tokom noći, mogli bi praviti probleme osjetljivim grupama ljudi poput hroničnih bolesnika, meteoropata, starijih osoba i trudnica. Poželjno je pratiti izvještaje prognoznih i savjetodavnih službi, provoditi samo neophodne aktivnosti, pretežno u jutarnjim satima, laganije se odijevati, ne pretjerivati sa izlaganjem suncu obzirom da su vrijednosti UV indeksa visoke. Učesnici u saobraćaju trebaju biti oprezniji.

PORODILIŠTE – U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 10 beba, pet djevojčica i pet dječaka.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura zraka u 8:00 sati iznosila je 23°C. U toku dana se očekuje sunčano vrijeme uz maksimalnu dnevnu temperaturu zraka do 35°C.

Komunalac – Uredno vodosnadbijevanje, veći prekidi ili kvarovi nisu najavljeni za danas.

U protekla 24:00 sata:

Policijska stanica je evidentirala 1 saobraćajnu nezgodu koja se dogodila u ulici Sarajevska na parkingu ispred firme “Kula” u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo i pješak. Pješak je zadobio lakše tjelesne povrete. Evidentirali su i 1 događaj u rubrici Ostali događaji.

Hitna služba je primila i pregledala 87 pacijenta.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

BRČKO

U protekla 24:00 sata:

Policijska uprava je zabilježila 1 slučaj narušavanja javnog reda i mira.

Hitna služba je primila i pregledala 82 pacijenta, rođena je 1 ženska beba, 1 osoba je preminula.

Vatrogasna jedinica je imala 1 tehničku intervenciju.

B1 TV