Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 12; Bugojno, Drvar i Ivan Sedlo 14; Livno 15; Sanski Most 16; Bihać, Gradačac, Grude, Sarajevo, Tuzla i Zenica 17; Široki Brijeg 18; Mostar 22; Neum 23°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940Pa, za 4hPa je manji od normalnog i opada.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar istočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje od 35°C.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 30°C.

Gradačac:

Hitna služba je u toku 24 sata primila i pregledala 52 pacijenta, jedan osoba je upućemma u UKC Tuzla.

Policijska stanica je u proteklom periodu zabilježila jedan događaj pod ostalo i jednu saobraćajnu nezgodu bez povrijeđenih lica sa materijalnom štetom u ul.16. muslimanske

Vatrogasna jedinica je imala dojavu u 10:55 da gori putničko vozilo marke “Opel” u ul. Sarajevska. Učestvovali su tri vatrogasca sa jednim vozilom.

Brčko:

Hitna služba je u toku 24 sata primila i pregledala 68 pacijenata, na svijet su došle 4 muške bebe, jedna osoba je preminula.

Policijska stanica nije evidentirala dešavanja u proteklom periodu.

Vatrogasna jedinica je imala jednu intervenciju gašenja požara i jednu tehničku intervenciju.