Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Jablanica-Mostar, Šićki Brod-Srebrenik, Livno-Kamensko, Šešlije-Modriča, Grude-Posušje-Rakitno i Kobiljača-Kiseljak-Busovača.

Od danas pa do 30.08. obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu Brčko-Bijeljina (dionica od kružnog toka “Ilićka” do naselja Gredice u Brčkom).

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša zatvoren zbog radova. Na GP Metaljka (Čajniče-Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 07 do 19 sati.

PROGNOZA VREMENA ZA GRADOVE BIH

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Sokolac 10; Bugojno, Drvar, Ivan Sedlo i Sarajevo 13; Livno 14; Srebrenica 15; Sanski Most, Zenica i Zvornik 16; Bihać, Grude, Prijedor i Tuzla 17; Banja Luka, Doboj i Široki Brijeg 18; Bijeljina i Trebinje 19; Mostar 20; Gradačac 21; Neum 22°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945Pa, za 1hPa je veći od normalnog i opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva u Bosni će prolazno biti i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 33°C.

Biometeorološke prilike su povoljne. Stabilno i sunčano vrijeme ugodno će djelovati na većinu stanovništva, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se umanjiti. Osjetljive osobe trebale bi posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i UV zračenja.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura zraka u 8:00 sati iznosila je 21°C. Tokom dana pretežno sunčano sa naoblakom. Maksimalna dnevna temperatura zraka oko 28°C.

U protekla 24 sata:

  • Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.
  • Policijska stanica zabilježila je 1 tešku krađu i 4 događaja pod ostalo.
  • Hitna služba evidentirala je 53 pacijenta.