Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove pa pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo dionice u dolinama rijeka: Bosne, Vrbasa, Sane i Lašve. Zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Danas će se izvoditi radovi na dionici autoputa A-1 u zoni petlje Lašve u smjeru Zenica-Kakanj. Za vrijeme izvođenja ovih radova bit će zatvorena preticajna traka, a vozače molimo za pojačan oprez.

Zbog deminerskih radova na dionici Pelagićevo-Srebrenik u mjestu Blaževac u vremenu od 07:00 do 17:00 sati, dolazi do polusatnih obustava saobraćaja uz 15- minutno propuštanje vozila.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Sarajevo-Tuzla, Nević Polje-Kaonik, Jajce-Crna Rijeka, Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.

PROGNOZA VREMENA ZA BOSNU I HERCEGOVINU

Jutros je u sjevernim područjima bilo pretežno oblačno vrijeme. U ostalim dijelovima Bosne umjereno oblačno i sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je i magle. U Hercegovini vedro.

Temperature zraka u 07 sati: Drvar -8 stupnjeva, Livno -6, Bugojno i Sarajevo -5, Grude, Jajce i Široki Brijeg -4, Ivan Sedlo -3, Zenica -2, Bihać, Sanski Most i Tuzla 1, Gradačac 2, Bjelašnica i Mostar 4, Neum 6 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 950 milibara, za 7 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u većem dijelu Bosne dugotrajna magla i niska oblačnost. Tokom dana postupno smanjenje oblačnosti. Pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini, zapadu, jugozapadu Bosne i na planinama. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu zemlje od 15 stupnjeva.

Stabilizacija vremenskih prilika ugodno će djelovati na većinu stanovništva, stoga bi se i tegobe kod osjetljivih osoba trebale umanjiti. Opšta slika će, uz duže sunčane periode, biti nešto ljepša u Hercegovini. U unutrašnjosti zemlje, magloviti i prohladni jutarnji sati, što bi moglo uzrokovati probleme hroničnim bolesnicima, u ostatku dana toplije i ugodnije.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura u 8:00 sati iznosila je 4°C. U toku dana se očekuje magla uz maksimalnu temperaturu zraka do 6°C.

Najavljeni su planski prekidi za 26.11.2020. godine. Isključenje će se vršiti na TS 35/10kV Kerep od 08:30 – 15:30 sati. Bez napajanja električnom energijom bit će Međiđa Gornja (Durakovići) i Alići.

U protekla 24:00 sata:

Policijska stanica je zabilježila 1 saobraćajnu nesreću u mjestu Vučkovci, u kojoj je smrtno stradala 1osoba.

Hitna služba je primila i pregledala 83 pacijenta, 1 osoba je upućena u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica je imala je imala 1 tehničku intervenciju.

BRČKO

U protekla 24:00 sata:

Policijska uprava nije imala intervencija.

Hitna služba je primila i pregledala 39 pacijenata, 7 osoba je preminulo.

Vatrogasna jedinica je imala 1 tehničku intervenciju.

B1 TV