Gradačac:

Hitna služba je u toku 24 sata pregledala 87 pacijenata, jedna osoba je upućena u UKC Tuzla.

Komunalno nema problema u snabdijevanju gradskog vodovoda.

Policijsaka stanica nema evidentiranih događaja u toku 24 sata.

Vatrogasna jedinica je sinoć imala gašenje požara u Mahmut Mahali u naselju Gluhe. Gorilo je smeće između dvije kuće.Vatra je uspješno ugašene bez materijalnih štete na objektima u blizini. U gašenju požara učestvovalo je jedno vozilo sa tri vatrogasca.

Jutarnja temperatura u Gradačcu je iznosila 9°C, najviša dnevana od 23°C do 25°C. Vrijeme danas stabilo, sunčano i stabilno.

Brčko:

Policijska stanica je u toku 24 sata zabilježila dvije saobraćajne nezgode i dva krivična djela.

Hitna služba je u toku 24 sata imala 63 intervencije, na svijet je došla jedna ženska beba.

Vatrogasna jedinica je imala jednu intervenciju gašenja požara.

Obustavljen saobraćaj u tunelu Karaula: Idite starim putem

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Jutarnja magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, pa pozivamo na pojačan oprez, saopćeno je iz BIHAMK-a

Vozače upozoravamo i na mogućnost sitnijih odrona zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

U toku su sanacioni radovi na autoputu A-1 na silaznoj traci petlje Visoko, kao i na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever-Lepenica. Na mjestima izvođenja radova saobraća se sporije, uz postavljenu privremenu signalizaciju.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj-Olovo u tunelu Karaula, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren preko starog prevoja Karaula.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 04:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: M-18 Sarajevo-Trnovo, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković i M-5 Lanište-Ključ.

U toku su radovi na asfaltiranju dionice regionalnog puta R-419 Risovac-Jablanica, zbog čega je u vremenu od 08 do 18 sati na snazi obustava saobraćaja. 

Zbog radova na asfaltiranju na regionalnom putu R-408 Kulen Vakuf-Martin Brod, od 07 do 20 sati na snazi je obustava saobraćaja. Alternativni pravac za vrijeme obustave je: Kulen Vakuf-Orašac-Dubovsko-Bosanski Petrovac-Oštrelj- Drvar-Martin Brod.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Uživajte u Miholjskom ljetu još nekoliko dana, a onda slijedi promjena

Danas prije podne na području Krajine, sjeveru zemlje, po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i uz riječne tokove bit će magle. U cijeloj Bosni sunčano vrijeme u drugoj polovini dana. Sutra u Hercegovini sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25, na jugu zemlje do 27 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini će prevladavati pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva na području Krajine, sjeveru zemlje, po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i uz riječne tokove biće magle. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9 stepeni, na jugu zemlje do 15. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Povećanje oblačnosti se očekuje krajem dana. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9 stepeni, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25 stepeni.

U utorak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje tokom noći na srijedu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8 stepeni, na jugu zemlje do 12. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje do stepeni.

B1 TV