Gradačac:

Policija – U protekla 24h zabilježen je jedan događaj pod sotalo i jedno krivično djelo;

Hitna služba – Prema informacijama koje smo dobili, tokom noći je upisano 81 pregled, dva pacijenta su upućena u UKC Tuzla;

Brčko:

Policija – U protekla 24h zabilježena su dva krivična djela;

Hitna služba – Ukupno 73 intervencije, na Odjeljenju ginekologije rođena je jedna djevojčica;

Vatrogasci su u protekla 24h imali intervenciju na gašenju požara i jednu tehničku intervenciju.

Stanje na putevima:

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: : M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-18 Semizovac-Vogošća, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jezero-Jajce.

Radarske kontrole:

Gradačac:
11:30 do 13:30 sati M-1.9 Mionica III
14:30 do 16:30 sati M-1.9 Lukavac Donji

Brčko:

13:00 do 15:30 sati Bukvik-Seonjaci-Cerik-pijaca „Arizona“
16:00 do 20:00 sati Mostarska
20:00 do 23:00 sati Donji Brezik-Stanovi-Ražljevo

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Danas u Bosni i Hercegovini promijenljiva naoblaka. Prije podne u većem dijelu zemlje je izgledna prolazna kiša. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine u Bosni zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovni veći dio dana vjetar jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 25°C.

Biometeorološka prognoza:

Relativno nepovoljne biometeorološke prilike postepeno će se popravljati sa odmicanjem dana. Tokom prijepodneva, uz tmurno i kišovito vrijeme, moguće su nešto izraženije tegobe, pretežno u vidu lošijeg raspoloženja, glavobolje, dekoncentracije. Nakon prolaska pogoršanja, opšta slika će biti ljepša u cijeloj zemlji, izraženije sa dolaskom noći.

B1 TV