Duža zadržavanja bilježe se pri prelasku granice na izlazu iz Bosne i Hercegovine na prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Hum, Zupci i Deleuša. I na ostalim graničnim prelazima dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi na rekonstrukciji silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, na autoputu A-1, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Meteorolozi najavljuju nove vrućine, temperature će rasti i do 40 stepeni

Danas se u Bosni i Hercegovini većinom umjerena naoblaka. Prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20 stepeni, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 37 stepeni, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U utorak u Bosni i Hercegovini većinom umjerena naoblaka. Prije podne prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21 stepen, na jugu zemlje do 25.

Gradačac:

Policijska stanica je u toku 24 sata evidentirala jednu saobraćajnu nezgodu u ulici Sarajevska bez povrijeđenih lica sa materijalnom štetom.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Hitna služba je u toku 24 sata primila i pregledala 127 pacijenata, dvije osobe su upućene u UKC Tuzla.

Komunalac uredno vodosnabdijevanje.

 PORODILIŠTE – U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je pet beba, tri djevojčice i dva dječaka.

Brčko:

Hitna služba je u toku 24 sata primila i pregledala 62 pacijenta, rođena je jedna ženska beba.

Policijska stanica je u toku 24 sata evidentirala jednu saobraćajnu nezgodu.

Vatrogasna jedinica je imala jednu intervenciju gašenja požara i dvije tehničke intervencije.