Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Brčko-Bijeljina, Livno-Kamensko, Šešlije-Modriča, Grude-Posušje-Rakitno i Kobiljača-Kiseljak-Busovača.

Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Lendava (Konjic-Jablanica) u noćnim satima (23h-05h) vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova. Na GP Metaljka (Čajniče-Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 07 do 19 sati.

 PROGNOZA VREMENA ZA GRADOVE BIH

Danas u Bosni i Hercegovini veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. Jače padavine se očekuju u jutarnjim satima i do sredine dana postepen prestanak padavina. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje od 30°C.

Tmurno vrijeme i povremene padavine nepovoljno će djelovati na većinu populacije. Kod osjetljivih osoba i hroničnih bolesnika moguće su umjerene tegobe ponajviše u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije. Opšta slika postepeno će se poboljšavati, a negativni uticaj vremenskih prilika će oslabiti u drugom dijelu dana.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura zraka u 7:40 sati iznosila je 16°C. Tokom dana oblačno sa mogućim padavinama tokom dana sa maksimalnom temperaturom zraka od 25°C.

U protekla 24 sata:

  • Hitna služba zabilježila je 54 pacijenta, a 1 osoba je upućena u UKC Tuzla.
  • Policijska stanica zabilježila je 6 događaja pod ostalo.
  • Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.