Stanje na cestama 25. 02. 2020. 

Jaki udari vjetra ovoga jutra učestali su na putnim pravcima Kupres-Šuica i Bihać-Bosanski Petrovac, pa vozače na ovim dionicama pozivamo na pojačan oprez.

Skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja, posebno u kanjonima i na planinskim prevojima.

Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog deminerskih radova od 07:30 do 16 sati na dionici Bosanski Petrovac-Ključ (prevoj Lanište), dolazi do 15-minutnih obustava saobraćaja uz 15-minutno propuštanje vozila.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak, zbog sanacionih radova od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Obustava saobraćaja zbog sanacionih radova na snazi je od 09 do 15 sati i na putnom pravcu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (Potoci) i Sarajevo-Trnovo (Krupac).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

UKOLIKO PRIMJETITE DA SE IZA VAS NALAZI KOLONA OD 5 I VIŠE VOZILA SKLONITE SE SA CESTE NA NAJBLIŽE PROŠIRENJE I OMOGUĆITE NORMALNO ODVIJANJE SAOBRAĆAJA. NEMOJTE BITI UZROK NASTANKA SAOBRAĆAJNE NEZGODE, JER “I SPORA VOŽNJA UGROŽAVA ŽIVOTE”.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda u Bosni i Hercegovini se danas očekuje pretežno sunčano vrijeme .

Poslijepodne naoblačenje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, a u tokom noći i u ostatatku zemlje. U večernjim satima slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 1 do 6, a dnevna do 19 stepeni.

U srijedu pretežno oblačno. U centralnim i istočnim područjima Bosne poslijepodne kratkotrajno razvedravanje. Prijepodne kiša u Posavini, Krajini i u Hercegovini. Poslijepodne i u večernjim satima padavine u cijeloj zemlji. Kiša u nizinama, a u višim područjima susnježica i snijeg. Tokom noći snijeg ili susnježica se očekuju i u nizinama Bosne. Jutarnja temperatura od 4 do 10, a dnevna do 16 stepeni.

U četvrtak jutro pretežno oblačno sa snijegom ili susnježicom u većerm dijelu Bosne i kišom u Hercegovini. U ostatku dana postepeni prestanak padavina i smanjenje naoblake. Jutarnja temperatura od -3 do 3, a dnevna od 2 do 11 stepeni.

U petak ujutro i veći dio prijepodneva pretežno oblačno vrijeme s kišom i susnježicom. U ostatku dana prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura od -5 do 2, a dnevna od 6 do 15 stepeni.

Brčko:

Hitna služba je u toku 24 sata imala 83 intervencije na svijet su došle 4 bebe, jedna djevojčica i tri dječaka.

Policijska stanica je u proteklom periodu evidentirala jednu saobraćajnu nezgodu i jedno krivično djelo.

Vatrogasna jedinica je imala dvije intervencije gašenja požara.

Gradačac:

Hitna služba je u toku 24 sata imala 173 intervencije.

Policijska stanica je u proteklom periodu evidentirala jednu saobraćajnu nezgodu bez povrijeđenih lica sa materijalnom štetom u ulici Titova.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Komunalno nema problema u snabdijevanju gradskog vodovoda.

PORODILIŠTE UKC Tuzla – Rođeno je šest beba, jedan dječak i pet djevojčica.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 6°C, najviša dnevna od 15°C do 18°C. Vrijeme danas stabilno i sunčano.