Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Donje Putićevo na magistralnom putu M-5 Vitez-Travnik, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Jutarnja magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Pojačan oprez vozačima savjetujemo i zbog mogućih odrona zemlje ili kamenja na kolovoz.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Jablanica-Mostar, Šićki Brod-Srebrenik, Maglaj-Doboj, Livno-Kamensko, Šešlije-Modriča i Posušje-Rakitno.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.


 PROGNOZA VREMENA ZA GRADOVE BIH

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno su mogući lokalni pljuskovi, uglavnom na području Hercegovine, rijeđe u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C.

Nešto ugodnije u odnosu na protekli dan. Mada će još uvijek preovladavati promjenljivo vrijeme, opšta slika će biti ljepša, obzirom na duže stabilnije periode, izraženije u Bosni. Uz Umjerenije temperature i slabljenje juga, tegobe kod hroničnih bolesnika trebale bi se djelimično umanjiti.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura zraka u 8:00 sati iznosila je 18°C. Tokom dana sunčano sa mjestimičnom naoblakom. Maksimalna dnevna temperatura zraka iznositi će 29°C.

U protekla 24 sata:

  • Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.
  • Hitna služba zabilježila je 77 pacijenata, 1 osoba je upućena u UKC Tuzla a izvršeno je i 5 lokalnih posjeta pacijentima.
  • Policijska stanica zabilježila je 1 događaj pod ostalo, 1 krivično djelo teške krađe i 1 saobraćajnu nesreću u Mionici 3 gdje je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede. Radarska kontrola danas je najavljena od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 – Mionica III.

A.Osmičić