Gradačac:

Policija – U protekla 24h nije bilo evidentiranih događaja;

Hitna služba – Tokom dana evidentirano je 48 intervencija, jedan pacijent je upućen u UKC Tuzla, sinoć 36 intervencija bez upućenih u UKC Tuzla;

Porodilište UKC Tuzla – U proteklom periodu rođeno je osam beba, četiri djevojčice i četiri dječaka;

Brčko:

Policija – U proteklom periodu zabilježena su dva krivična djela;

Hitna služba – Ukupno 67 intervencij. U porodilištu su rođene dvije bebe (dječak i djevojčica). Na području Distrikta u protekla 24h preminule su četiri osobe;

Civilna zaštita je imala jednu intervenciju na deminiranju terena.

Vremenska prognoza:

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnot. Dio prijepodneva lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle ili niskih oblaka. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 28 stepeni.

Stanje na putevima:

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Proboj na magistralnom putu M-6 Ljubuški-Grude na snazi je obustava saobraćaja.Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci.

Smanjena je vidljivost zbog jutarnje magle na većini dionica u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo puteve u dolinama rijeka: Bosne, Drine, Save, Lašve, Vrbasa i Spreče. Vozače upozoravamo i na mogućnost sitnijih odrona zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog redovnog servisiranja tunela 1.mart, večeras od 20 sati do sutra (24.10.) do 06 sati za saobraćaj će biti zatvorena dionica autoputa A-1 Lašva-Zenica jug ( smjer Lašva-Zenica jug).

Na autoputu A-1 izvode se radovi na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine gdje je saobraćaj preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, kao i na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever, gdje se saobraća dvosmjerno u dužini od 2 km.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj-Olovo u tunelu Karaula, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren preko starog prevoja Karaula.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 04:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: M-18 Sarajevo-Trnovo, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković i M-5 Lanište-Ključ.

U toku su radovi na asfaltiranju dionice regionalnog puta R-419 Risovac-Jablanica, zbog čega je u vremenu od 08 do 18 sati na snazi obustava saobraćaja.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

B1 TV