Gradačac:

Policijska stanica je u toku 24 sata zabilježila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedna osoba povrijeđena.

Hitna služba je imala 105 pregleda, jedna osoba je upućena na UKC Tuzla.

Komunalac nema prekida u snabdijevanju gradskog vodovoda.

Elektrodistribucija nema planiranih prekida isporuke električne energije.

U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla u protekla 24 sata rođeno je 16 beba, šest dječaka i 10 djevojčica.

Pojačana je  frekvencija vozila  na putevima u našoj zemlji, a posebno u gradskim centrima. Vozačima na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja deminerskih radova na magistralnom putu M-15 Glamoč-Mlinište na lokalitetu Razvršće u vremenu od 07 do 14 sati, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.

Na mostu preko rijeke Plive, na magistralnom putu M-5 kod Jajca, kao i na magistralnom putu M-18 Jošanica-Stup (u Rajlovcu) zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići(za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Doljani i Izačić. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. (Bihamk)

Brčko:

Policijska uprava u toku 24 sata je zabilježila samo jedno narušavanje javnog reda i mira.

Hitna služba je pregledala 85 pacijenata.

Vatrogasna služba nije imala intervencija.