Zbog održavanja manifestacije „Sveti Ivo“, danas (od 10 do 22 sata) i sutra 24.06. (od 06 do 16 sati) zabranjuje se saobraćaj teretnih vozila na putu Jajce-Banja Luka. Za vrijeme obustava saobraćaj će se preusmjeriti preko Mrkonjić Grada ili putem Turbe-Banja Luka. Također, danas i sutra zabranjen je prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnog tereta na teritoriji Srednjobosanskog kantona.

Danas do 17 sati, zbog sanacije kolovoza na snazi je obustava saobraćaja na dionici Cazin-Ostrožac. Za vrijeme obustave saobraća se alternativnim pravcima.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim satima na snazi je potpuna obustava saobraćaja (od 23 sata do 04:30 sati).

Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Doboj-Rudanka, Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica) i Banovići-Živinice.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana, savjetujemo češće pauze.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Zbog ekstremno visokih temeperatura u BiH proglašen narandžasti meteoalarm

Narandžasti meteoalarm upaljen je danas za područje cijele BiH zbog ekstremno visoke dnevne temperature koja će biti i do 39 stepeni Celzijusa.

Na području Prijedora, Banje Luke, Višegrada, Foče, Trebinja i Livna u periodu od 11. do 18. sati maksimalna dnevna temperatura biće iznad 35 stepeni Celzijusovih.

Maksimalna temperatura od oko 36 stepeni Celzijusa od 12. do 17.sati očekuje se na području Bihaća, na području Tuzle i Sarajeva oko 37, a na području Mostara oko 39 stepeni Celzijusa.

Narandžasto upozorenje znači da je vrijeme opasno i da su prognozirane opasne vremenske pojave, koje su takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Gradačac:

Hitna sližba je u toku 24 sata primila i pregledala 78 pacijenata, jedan osoba je upućena na dalje lijećenje u UKC Tuzla.

Policijska stanica je u toku 24 sata evidentirala dvije saobraćajne nezgodine sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Komunalac uredno vodosnabdijevanje.

PORODILIŠTE – U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 12 beba, sedam dječaka i pet djevojčice.

Temperatura u Gradačcu je 29°C. Najviša dnevna od 35°C do 38°C. Vrijeme danas sunčano.

Brčko:

Hitna služba je u toku 24 primila i pregledala 79 pacijenata, tri osobe su preminule.

Policijska stanica je evidentirala jednu saobraćajnu nezgodu i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Vatrogasna jedinica je imala jednu intervenciju gašenja požara.