U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove danas će biti s maglom ili niskom naoblakom. U ostalim područjima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 3 do 9, na jugu od 9 do 13 stepeni.

U petak u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskom naoblakom. U ostalim područjima sunčano. Krajem dana ili tokom noći očekuje se postepeno naoblačenje. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 6, a dnevna od 4 do 9, na jugu od 8 do 13 stepeni.

U subotu pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, zapadnim i centralnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu od 5 do 10 stepeni, a dnevna od 7 do 13.

U nedjelju oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Poslije podne padavine prestaju u Krajini, a krajem dana ili u večernjim satima u ostalim područjima. Lokalno intenzivnije padavine u Hercegovini. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu od 6 do 10, a dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 stepeni.

Saopćenje BIHAMK-a

Magla jutros smanjuje vidljivost na putevima: Zenica-Sarajevo, Jajce-Donji Vakuf-Bugojno i Novi Travnik-Bugojno-Kupres, te mjestimično uz rijeke Savu i Spreču. Zbog niske temperature upozoravamo na moguće nailaske na poledicu, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava, uz 15-minutno propuštanje vozila. Poslije 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća na magistralnim putevima Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište).

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Brčko:

Hitna služba je u toku 24 sata imala 82 intervencije, na svijet su došle dvije muške bebe.

Vatrogasna jednica je imala jednu intervenciju gašenje požara i jednu tehničku intervenciju.

Policijska stanica u proteklom periodu je evidentirala jedno krivično djelo.

Gradačac:

Hitna služba je u toku 24 sata pregledala 101 pacijenta, dvije osob esu upućene u UKC Tuzla.

Policijska stanica u proteklom periodu nije zabilježila dešavanja.

Komunalno nema probleme u snabdijevanju gradskog vodovoda.

Vatrogasna jedinica je imala intervenciju gašenja požara u ul. 7. bataljona , gorio je automobil. Intervencija je trajala od 13:08 do 14:00 sati. Učestvovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom.

PORODILIŠTE UKC TUZLA – Rođeno je šest beba, tri djevojčice i tri dječaka.

Jutarnja temperatura u Gradačcu je 0°C, najviša dnevna od 3°C do 5°C. Vrijeme danas pretežno sunčano.